Islantilais-syntyinen draamaelokuvan ohjaaja Anna-Maria Jóakimsdóttir-Hutri aloitti uransa Helsingissä valokuvauksen opinnoilla, josta hän myöhemmin siirtyi liikkuvan kuvan pariin. Hän on asunut Helsingissä vuodesta 1997.

Kauniisti ja tarkasti laaditut kuvat tempaavat katsojan mukaan psykologiselle matkalle. Anna-Marian ylistetyt elokuvat Blue Dolphin ja Georg & Lydia loivat perustan "feature lenght" -leffalle, joka on nyt tulossa muotiin. Tämä monikansallinen lahjakkuus sekoittaa tanskalaisia, ruotsalaisia ja islantilaisia piirteitä. Hän on omassa elementissään tarinankertojan roolissa, missä tahansa muodossa, missä tahansa pituudessa. 

Anna-Maria on poikkeuksellisen lahjakas ohjatessaan näyttelijöitä, oli kyseessä sitten ammatti- tai amatöörinäyttelijä. Hän on suorittanut taiteen maisterin tutkinnon Helsingin Aalto Yliopistossa. Tällä hetkellä hän jatkaa opiskeluaan ohjaajana Jouko Turkan oppilaiden kanssa Helsingin teatterikorkeakoulussa.

Anna-Marialla on hyvällä tavalla "kieroutunut" huumorintaju. Hän rakastaa musiikkia, hyvää viiniä ja on nykytanssin, baletin ja parkourin suuri fani.

Anna Maria suosittelee